Vrouwenhulpverlening

Seksueel misbruik, op jonge leeftijd, in de pubertijd, is zeer aangrijpend en heeft een zeer diepe impact op de rest van je leven; de ontwikkeling van je vrouw-zijn, je zelfbeeld, je eigenwaarde, de manier waarop je jezelf in de ‘wereld’ zet en hoe je met jezelf omgaat. Gevoelens van schaamte en schuld, vernedering, walging van jezelf, je vies voelen, zitten veelal heel diep; soms voelt het alsof alle leven uit je is gehaald.

Het gevolg hiervan is dat er vaak angst is voor het andere geslacht of angst voor autoriteit, waardoor je (onbewust) in een slachtofferrol komt omdat jij je afhankelijk opstelt van de ander. Dit kan zijn in een relatie, binnen je gezin, werk, in het (samen)werken met anderen. Maar ook angst voor intimiteit en seksualiteit.

Welke geloofsovertuigingen heb je bijvoorbeeld over jezelf, een relatie, huwelijk. Durf je voor jezelf op te komen; voor jezelf te staan. Wat is je gevoel van eigenwaarde en je zelfbeeld. Hoe kijk je tegen jezelf aan en hoe ga je met jezelf om?

 

Durf jij lief te zijn voor het slachtoffer in je?

De werkwijze is persoonsgericht. Jij bepaalt hoe de hulp eruit gaat zien en wat je nodig hebt. Het is en blijft jouw weg, jouw proces en uiteindelijk jouw overwinning. Je doet het zelf en daar mag je trots op zijn, maar je hoeft het niet alleen. Ik zal er voor je zijn en zal mijn kennis, ervaring en deskundigheid inzetten waar nodig om jou je eigen weg te laten gaan.

 

Methodieken  

Er wordt gewerkt met Lichaamswerk en lichaamsoefeningen, Ademhaling, Bio-energetica, Dansen, Drama, Expressie, Contactoefeningen, Geleide meditatie, Tekenen, Schrijven, Opstellingen – rollenspellen, Communicatie(skills). Zowel individueel als in kleine groepjes.

Femma Fernim

Ik ben Femma Fernim, vrouw en geboren in 1959. In 1999 heb ik de HBO opleiding voor Psycho Sociaal Werkende afgerond aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen.  Ook ben ik opgeleid in Emotional Freedom Techniques en Soulretrieval & Powerextraction. Sindsdien heb ik een praktijk voor Psycho Sociale Behandeling en Coaching.

    

Specialisatie

Vanaf 2001 heb ik mijn specialisme uitgebreid met Relatie- en Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie en Energetic Integration.

Verder heb ik verschillende trainingen gevolgd op het gebied van Reiki, Innerlijk Kindwerk, Power of the Heart, Healing en Chakra therapie.

 

Gecertificeerd

Ik ben gecertificeerd registertherapeut.