Psycho Sociale Behandeling

Klachten en emotionele problemen spelen vaak een belemmerende rol. Enerzijds ontstaan ze door patronen in ons leven, anderzijds blijven ze bestaan na een schokkende of ingrijpende gebeurtenis.

Psycho Sociale Behandeling kan helpen bij de bewustwording en aanpak hiervan. Dit gebeurt door middel van gesprekken. Tijdens de gesprekken wordt er gezocht naar de blokkades en valkuilen die je verhinderen meer levensvreugde te ervaren.

Psycho Sociale Behandeling past prima naast een eventuele reguliere behandeling. Vaak kun je op korte termijn al terecht voor een gesprek. De wachtlijsten worden zo klein mogelijk gehouden.

Mocht je een probleem hebben waarbij dringend hulp nodig is, dan kun je dit aangeven en kun je vaak met een paar dagen terecht.

 

Wat is Psycho Sociale Behandeling

Psycho Sociale Behandeling is een laagdrempelige vorm van begeleiding met een praktische en therapeutische insteek. Het is te vergelijken met cliëntgerichte psychotherapie wat zijn oorsprong vindt in de humanistische psychologie.

Als je een probleem ervaart dat je niet kunt overzien, help ik je beter met de situatie om te gaan of het probleem op te lossen. Je wordt gestimuleerd tot het nemen van zelfstandige stappen om tot een oplossing of acceptatie te komen, daarmee rekening houdend met jouw tempo en mogelijkheden.

Als objectieve buitenstaander kan ik je helpen jouw problemen in het juiste perspectief te zien en ze met jou op te lossen. Aangezien niet altijd alles op te lossen is, help ik jou ook problemen te accepteren en beter hiermee om te gaan, zodat je weer grip op de situatie krijgt en verder kunt.

Psycho Sociale Behandeling helpt mensen het eigen probleemoplossende vermogen te (her)ontdekken en hun eigen koers te bepalen en daagt mensen uit om te werken aan hun zelfontwikkeling. Hierdoor krijgen ze de regie over hun eigen functioneren weer in handen.

Verder leer je hoe jij in de toekomst met problemen om kunt gaan. Deze verworvenheid heeft een belangrijke functie, daar jij in staat bent om problemen in de toekomst te overzien en zelf tot een oplossing te komen.

 

Individuele- en groepsbegeleiding

Psycho Sociale Behandeling is gericht op individuele- en groepsbegeleiding, waarbij rekening wordt gehouden met jouw gevoelens, waarden, normen, wensen en mogelijkheden.

Bij de individuele begeleiding wordt jouw zelfredzaamheid gestimuleerd en krijg je de ruimte jouw eigen weg te kiezen. Dit betekent dat ik door middel van openheid, respect, luisteren, empathie en vooral door een non-directieve houding, niet sturend maar aansporend om jouw eigen keuzes te maken. Als Psycho Sociaal begeleider oordeel en veroordeel ik niet. Ik verdiep me ook niet meer dan nodig is in jouw verleden, maar probeer jou in het hier en nu handvatten te bieden om jou verder te helpen.

Femma Fernim

Ik ben Femma Fernim, vrouw en geboren in 1959. In 1999 heb ik de HBO opleiding voor Psycho Sociaal Werkende afgerond aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen.  Ook ben ik opgeleid in Emotional Freedom Techniques en Soulretrieval & Powerextraction. Sindsdien heb ik een praktijk voor Psycho Sociale Behandeling en Coaching.

    

Specialisatie

Vanaf 2001 heb ik mijn specialisme uitgebreid met Relatie- en Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie en Energetic Integration.

Verder heb ik verschillende trainingen gevolgd op het gebied van Reiki, Innerlijk Kindwerk, Power of the Heart, Healing en Chakra therapie.

 

Gecertificeerd

Ik ben gecertificeerd registertherapeut.