Emotional Freedom Techniques (EFT)

EFT is een eenvoudig te leren techniek om heel snel problemen aan te pakken en op te lossen. EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, ook wel Energie Psychologie genoemd.

 

De techniek is gebaseerd op het meridiaansysteem van het lichaam en is vergelijkbaar met bijvoorbeeld acupunctuur zonder naalden of acupressuur. Emoties zijn verstoringen in het lichaamsenergiesysteem, waardoor de energie niet meer vrij kan stromen. Onverwerkte emoties zoals angst of verdriet zorgen voor blokkades in dit systeem. Met EFT klop je met je vingertoppen zelf de emoties los door eenvoudig te tappen/kloppen op de acupressuurpunten op de lichaamsmeridiaan, terwijl je aandacht op het probleem gericht blijft. Door voortdurend zinnetjes die betrekking hebben op het probleem te herhalen, klop je tegelijkertijd de ongewenste emoties/gevoelens los. Dit doe je net zo lang tot ze zijn verdwenen.

Door met EFT aan de slag te gaan ontstaat er ruimte waardoor jij je anders gaat voelen en gedragen. Je wordt een vrijer mens.

Tijdens de individuele sessies behandelen we je problemen terwijl ik je tegelijkertijd leer de techniek op jezelf toe te passen. Afhankelijk van de aard van de klachten krijg je ook huiswerk mee om zelf dagelijks met EFT te werken.

Klachten die door middel van EFT bij volwassenen kunnen worden verholpen zijn heel divers. Een indicatie: schuldgevoel, schaamte, machteloosheid, angsten, pijn, verdriet, woede, fysieke klachten, emotionele klachten, fobieën, migraine, obstipatie, darmproblemen, trauma’s etcetera.

De helende werking van EFT kan heel snel gaan. In circa 3 á 4 sessies kunnen een groot deel van jouw problemen/klachten opgelost worden.

EFT werkt ook goed bij kinderen. Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen zij (samen met een ouder/begeleider) bij mij terecht. We doen op een speelse manier EFT en vaak zijn kinderen in 1 of 2 sessies al van hun problemen verlost. De klachten die bij kinderen voorkomen zijn vooral pesten, angsten, concentratieproblemen, verdriet, faalangst, scheiding ouders.

 

Femma Fernim

Ik ben Femma Fernim, vrouw en geboren in 1959. In 1999 heb ik de HBO opleiding voor Psycho Sociaal Werkende afgerond aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen.  Ook ben ik opgeleid in Emotional Freedom Techniques en Soulretrieval & Powerextraction. Sindsdien heb ik een praktijk voor Psycho Sociale Behandeling en Coaching.

    

Specialisatie

Vanaf 2001 heb ik mijn specialisme uitgebreid met Relatie- en Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie en Energetic Integration.

Verder heb ik verschillende trainingen gevolgd op het gebied van Reiki, Innerlijk Kindwerk, Power of the Heart, Healing en Chakra therapie.

 

Gecertificeerd

Ik ben gecertificeerd registertherapeut.